Rigi: Isvicre Alplerinde mutlaka kesfetmeniz gereken zirvelerden

13.2.20



Isviçre'ye geldiniz Cenevre, Zürich gibi sadece şehir merkezi gezip dönmeyin olur mu. Isviçre küçük bir ülke ama doğası o kadar zengin ki. Keşfedilecek çok yer var. Mutlaka ama mutlaka Isviçre Alplerine uğrayın. Ister yaz ister kışın Alpleri deneyimleyin pişman olmayacaksınız. Isviçre Alpleri ülkenin her bir yerinden keşfedilebilir. Gittiğimiz yerler arasında özellikle Rigi'yi tavsiye edebiliriz. Rigi Isviçre'nin ortasında. Luzern, Zurich, Bern, Basel ve Cenevre başlıca sehirlerin hepsinden erişimi  kolay. Rigi'ye nasıl gidilir, neler yapılır tavsiyelerle yazının devamında..

Rigi'ye doğru yola çıktığınızda hemen anlıyorsunuz tüm yolculuk çok keyifli. Sadece Rigi'ye ulaşmak değil olay. Yolculuk boyunca trenle harika köylerin yanından geçiyorsunuz, sonra Luzern gölünde yandan çarklı vapur keyfi yapıyorsunuz. Bununla da bitmiyor, dağa çıkmak için ülkenin en eski ve dik dağ trenlerinden birinde muhteşem manzaranın tadını çıkarıyorsunuz. 

Süpersonik bir ipucumuz var!! SAVER DAY PASS
Isviçre'de başlangıç noktanız neresi olursa olsun avantajlı günlük sınırsız toplu ulaşım bileti (Saver Day Pass) yolculuğun her aşamasını kapsıyor. Saver day pass ile o kadar avantajlı oluyor ki. Mutlaka bu kartı İsviçre'ye gelmeden uygun tarih için almış olun. Saver day pass 60 gün öncesinde satışa çıkıyor. Bu bileti detaylı anlattığım yazım şurada.


Rigi Karte
Biz Basel'den nasıl gittik? 
Saver day pass dediğimiz biletlerden aldık. Bu biletle 6 yaşa kadar çocuklar  ücretsiz aileleriyle seyahat edebiliyor. Yolculuğa evimizden tramvayla başladık.


Baslangıç Noktasi-Luzern Merkez tren istasyonu arası tren yolculuğu
Basel SBB tren istasyonuna ulaşıp Luzern trenine bindik. Direkt trenle 1 saatte Luzern'desiniz. Luzern tren istasyonu hemen göl kenarında, çıkar çıkmaz pıt diye vapur iskelesi karşınızda. kimseye sormanıza gerek kalmadan buluyorsunuz.




Luzern- Vitznau köyü arası gölde vapur keyfi

Hemen ilk vapurla Vitznau durağına kadar gezine gezine gidiyorsunuz. Vapurda gidiş yönünde sol tarafa oturun manzara o kıyıda daha güzel. Ara ara dışarı çıkın martılara ekmek atın. Çocuklar için bu kısım şahane.

Küçük bir not: Sezen Aksu'nun şarkısında var ya hani ada vapuru yandan çarklı.. işte o vapurlardan denk geldiyse çarklara yakından bakın. Oldukca ilginç. Gözleme penceresinden çarkların çalışmasını, vapurun motorunu yakından görebiliyorsunuz. Hayatımda ilk kez gördüğüm icin Alp'ten daha fazla heyecanlanmış olabilirim:)

Vitznau Köyü-Rigi Kulm arası füniküler keyfi
Dağ treni: Isviçre'nin en eski dağ trenlerinden ve neredeyse 45derecelik bir açıyla yükseliyor. Havanın  açık olduğu günlerde manzara harika.



Rigi'de sizi neler bekliyor: bazı unutulmaz atraksiyonlar & aktiviteler!

1-Eşsiz Dağ Manzaralarında şezlong keyfi
Plajda şezlong keyfini katlayacak deneyin. Soğukta ne alaka demeyin. Güneş yüksek rakımda o kadar ısıtıyor ki. Şezlong keyfi yapabilmek için sadece havanın açık olması yeterli. Şezlonglar tamamen ücretsiz herkesin kullanımına açık..



2-Eşsiz Dağ Manzaralarında yürüyüş keyfi
Farklı yürüyüş rotaları var. Kışın kar ayakkabısı turları, bahar ve yaz aylarında yeşillerde trekking. Rotaları turizm ofisinden edinebilir o günkü hava durumuna göre kolayca planlayabilirsiniz. Önceden tek düşünmeniz gereken kılık kıyafet açısından doğa yürüyüşüne hazırlıklı gelmeniz. 


3-Kızak pistlerinde kayabilirsiniz: 
Yanınızda kızak getirmenize gerek yok, Rigi’de günlük kiralayabilir ailecek kızak pistinin tadını çıkarabilirsiniz. Daha önce kızak yapmış olmanız gerekmiyor. Kolay parkurlar, çocuklarla çok çok keyifli! Çocuk işi demeyin acayip eğlenceli oluyor. Çok tavsiye ederiz.


4-Alpler manzarasında açık havada termal havuz / spa keyfi yapabilirsiniz.
Bunu yapmaya vaktimiz olmadı ama sonraki seferler için aklımızda. Infinity poolda Alpler manzarası muhteşem görünüyordu doğrusu içimiz gitti. Kişi başı 35chf'a giriş ücreti ile. Günlük sınırsız bilete bu tesise giriş dahil değil. Özellikle belirtmek istedim. Vakti olanlar ve dinlenmek isteyenlere bir öneri olarak paylaşıyorum.

5-Luzern Göl manzara noktalarını kaçırmayın
Vıtznau'dan dönüşe geçmeden ya da Rigi'ye devam etmeden önce biraz göl kenarında yürüyüş yapmaya bir 30dk vakit ayırın. Göl kenarında Alpler manzarası gerçekten nefes kesici!


Keyifli keşifler!!

Biz Instagram'da da varız. Gelirseniz seviniriz.

Instagram sayfamız için @BizeMusaade

Genel bilgi almak isterseniz Rigi Kulm yani Rigi zirvesi websitesi burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder